SEĆANJE NA ŽRTVE ZLOČINA: Odbornici u Rožajama odlučili da 11. jul bude dan Srebrenice

M. S.

17. 07. 2021. u 14:20

SEDNICOM Skupštine opštine Rožaje nastavljeo je ono na šta je upozoravao deo poslanika vladajuće većine koji su se protivili predlogu za usvajanje "Rezolucije o genocidu u Srebrenici", koju je usvojio deo poslanika vlasti sa kolegama iz opozicije predvođenih Đukanovićevom DPS i Bošnjačkom strankom.

Foto Opština Rožaje

Naime, ne sednici SO Rožaje, odbornici su usvojili Odluku o proglašenju 11. jula danom sećanja na žrtve genocida u Srebrenici. Odluka je usvojena na predlog predsednika SO Almira Avdića, kadra Bošnjačke stranke, koja ima apsolutnu vlast u ovoj opštini, ali je pre godinu dana, nakon teškoća sa finansijama sklopila koalicioni savez sa Đukanovićevom DPS.

- Najoštrije se osuđuje genocid nad Bošnjacima u Srebrenici i osuđuje se svako poricanje ovog genocida. Proglašava se 11. jul danom sećanja na žrtve genocida u Srebrenici. 11. jula na teritoriji opštine Rožaje neće se održavati nikakve svečanosti osim onih koje su tematski vezane za obeležavanje genocida u Srebrenici.

Almir Avdić, Foto Opština Rožaje

Najoštrije se osuđuju svi zločini počinjeni u ratovima na prostoru bivše Jugoslavije, izražava suosećanje za sve žrtve kao i za njihove porodice i naglašava značaj postizanja pravde i dugoročne podrške preživelima, apelujući na pomirenje u regionu, jačanje međunacionalne i međuverske tolerancije, razumevanje i solidarnost - navodi se u Odluci.

Pogledajte više