VAŽNO ZA KAMIONDŽIJE! Privremena zabrana saobraćaja na delovima magistralnih puteva u Crnoj Gori

B. Dabić

15. 07. 2021. u 10:56

OD danas je na snazi privremena zabrana saobraćaja za teretna vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona, na delovima magistralnih puteva, svakim danom od 17.00 do 22.00 časa.

Foto: B. D.

Saobraćaj se zabranjuje svakim danom od 17.00 do 22.00 časa na delovima magistralnih puteva: M-2: Podgorica–Sotonići–Petrovac, M-2 i M-4: granični prelaz Debeli Brijeg – Herceg Novi–Kotor–Tivat–Budva–Bar–granični prelaz Sukobin kao i na magistralnom putu M–2.3: Podgorica–Cetinje–Budva. Privremena zabrana saobraćaja za teretna vozila je na snazi do 1.septembra.

- Usled očekivane pojačane frekvencije saobraćaja u narednom periodu, na pojedinim putnim pravcima u Crnoj Gori i postojanja mogućnosti za njegovim otežanim odvijanjem, u cilju stvaranja neophodnih preduslova za nesmetan promet saobraćaja ljudi, vozila i roba, zabranjuje se saobraćaj teretnih motornih vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 7.5 tona od 15. jula do 1. septembra 2021. godine na navedenim delovima magistralinih puteva - navedeno je iz Uprave policije.
Ova zabarana se ne odnosi na vozila sa prvenstvom prolaza, vozila za održavanje puteva i PTT instalacija, vozila za pomoć na putu, specijalna vozila za prevoz životinja, betona i asfaltne mase kao i hladnjače koje prevoze kvarljivu robu.
Takođe, zabrana saobraćaja teretnih vozila na deonici Debeli Brijeg–Herceg Novi–Kotor se ne osnosi ni na vozila za prevoz opasnih materija na delu magistralnog puta M-2 granični prelaz Debeli Brijeg preko Herceg Novog i Kamenara do kružnog toka u mestu Lipci.

Pogledajte više