JOVAN VUČUROVIĆ PORUČIO: Pamtiće narod izdaju koja se desila u Parlamentu

V. K.

12. 07. 2021. u 11:33

JOVAN Vučurović poslanik Demokratskog fronta izjavio je da se ponovo pod pokroviteljstvom poznatih centara moći, vodi besomučna kampanja protiv srpskog naroda, Srbije, Republike Srpske, DF-a.

Foto: V.K.

- Za tu kampanju se sada koristi pitanje Srebrenice i bukvalno se ljudi i javnost u regionu svakodnevno maltretiraju ovom temom, koriste se žrtve za potrebe raznih interesa, čak se pokušava zabraniti iznošenje stava i mišljenja o tome. Jasno smo rekli da tamo nije bilo genocida, već da se desio zločin kakvih je bilo na svim stranama u tom ratu, ali te dušebrižnike ne interesuju srpske žrtve i stradanja. I umesto osude svih zločina, u parlamentu CG je stvoren savez DPS, Demokrate, Krivokapić i Ura, koji su izglasali tu sramnu rezoluciju i tako proglasili srpski narod genocidnim.

- Srbi će pamtiti ovu izdaju, a potvrdilo se da je to što se desilo u parlamentu Crne Gore bio znak da otpočne ova sada već sveopšta hajka, buka, gomilanje laži, ovi napadi na srpski narod i ovo neviđeno, sramno poltronisanje bošnjačkim ekstremistima iz Sarajeva. Pa se sad iz Crne Gore utrkuju DPS, Ura, SDP, Demokrate, ko će pre kod Džaferovića i Komšića, ko će pre da ide da odaje poštu žrtvama u Srebrenici, ali zato se namerno zaboravljaju žrtve koje je podneo srpski narod - kazao je Vučurović  za Pogled.me.

- Nama Srbima ostaje obaveza da se bavimo svojim temama, da pamtimo naše žrtve, da istražujemo zločine koji su izvršeni nad našim narodom, da tražimo pravdu, i da se odbranimo od ovoga sveopšteg napada. Kažem odbranimo, jer upozoravam ovo što se sada dešava u regionu nije slučajno, da je ovo koordinirani udar na srpski narod i zato moramo biti jedinstveni, od Kosovske Mitrovice do Subotice, od Podgorice do Banja Luke. Nažalost, Crna Gora je bila ta platforma sa koje je otpočeo ovaj napad na Srbe, a pamtiće narod izdaju koja se desila u Parlamentu.

Pogledajte više