"CRNA GORA PREŠLA IGRICU": Oštra poruka Bečiću i Krivokapiću - Ne može se u Evropu sa krvavim rukama komunističkog režima!

V. K.

10. 07. 2021. u 10:40

ALEKSA Bečić i Zdravko Krivokapić danas slave komunističkog diktatora i zločinca Josipa Broza koji je bez suda i suđenja pobio stotine hiljada nevinih ljudi, samo zato što nisu bili komunisti, izjavio je lider Pokreta za promene Nebojša Medojević.

Foto: Skupština CG/Tanjug/Marina Maksimović/Tanjug/Arhiva

- Crna Gora prešla igricu. Krug je zatvoren! Đukanović je početkom 90-ih predlagao referendum o uvođenju višepartijskog  sistema, zalažući se za očuvanje komunizma. Da Crna Gora bude ostrvo komunizma, klicao je mlađani član CK. Danas je to milijarder koji je opljačkao i opustošio svoje “ostrvo komunizma" - dodao je on.

Medojević im je poručio da podignu spomenik u centru Podgorice, njaomiljenijem i najvoljenijem gradonačelniku, humanisti i dobrotvoru Nešu Šćepoviću koga je narod prozvao “sirotinjska majka” i čije kosti leže u nekoj od jama u Sloveniji.

- Vratite njegovim naslednicima privatnu imovinu koju je čestito sticao svojim poštenim radom, a koju su mu komunisti oteli! Ne može se, drugovi i drugarice, “evropljani” u Evropu, sa krvavim rukama zločina komunističkog režima. Poklonite se nevinim žrtvama od Zidanog Mosta do Kolašina. Osudite zločine protiv političkih neistomišljenika. Rehabilitujte te mučenike - napomenuo je on.

Medojević je podsetio da  po jamama Slovenije leže kosti preko 15.000 naših ljudi, koje su zločinci pobili bez milosti i bez krivice.

- Pomislite li da je i njihova krv crvena kao marame kojima slavite zločin. Neljudski je, licemjerno, nehrišćanski osuđivati zločin u Srebrenici, a slaviti zločine na Zidanom Mostu. Zločin je zločin. Ubica je ubica. Žrtva je žrtva. Ne postoje naši i njihovi zločini! Savremena Evropa je utemeljena u hrišćanskim vrijednostima. Savremena Evropa je osudila i nacizam i komunizam kao zločinačke ideologije 20-og vijeka. To će vam, drugovi i drugarice, danas reći i Merkel i Orban i Džonson i Salvini i Kacinski i mnogi evropski lideri - naglasio je on.
 

Pogledajte više