DRAMA U TIVATSKOM ZALIVU: Pokvarili se gliseri, jedan se zapalio, spaseno 12 osoba!

B. DABIĆ

26. 06. 2021. u 21:04

DVANAEST osoba spaseno je sa dva glisera koji su se pokvarili, a jedan nakon kvara i zapalio u Tivatskom zalivu.

Foto: Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama

Ovo je povrđeno novinarima iz Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama, čije je sedište u Baru.

Gliser  “AZKAP” ostalo u kvaru na udaljenosti 1,7 nautičke milje južno od rta Volujica ka otvorenom  moru, između Bara i Ulcinja. Na gliseru dužine oko 13 metara, se nalazio jedan član posade, turski državljanin. Brzom intervencijom službenika Uprave pomorske sigurnosti, za sat i 15 minuta od prijave krvara na plovilu, gliser je bio na sigurnom u barskoj luci. Obaveštena je  Inspekcija sigurnosti pomorske plovidbe Bar i Sektor granične policije, koji  će izvršiti kontrolu plovila i utvrditi razlog kvara na gliseru.

- Pomorsko operativni centar je u 14. 57 časova primio informaciju da je jedno plovilo ostalo u kvaru na udaljenosti 1,7 nautičke milje južno od rta Volujica ka otvorenom  moru. Spasilački čamac je sa posadom stigao do pozicije za 30 minuta - kazao je pomoćnik direktora za sigurnost plovidbe u Upravi pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Žarko Lukšić.

Iz Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama  upozoravaju sve  učesnike u pomorskom saobraćaju, da pre isplovljenja na more, vode računa o ispravnosti svojih plovila, broju ukrcanih članova posade i vremenskim uslovima koji trenutno vladaju na moru.

Pogledajte više