PRVO PROTEST, PA BOJKOT NASTAVE? Roditelji traže da se obezbedi objekat za decu

I. D. S.

23. 06. 2021. u 06:00

POHAĐANjE nastave u učionicama od marta prošle godine zavisi od epidemiološke situacije za gotovo sve crnogorske đake.

Foto zuns.me

Ipak, ne i za učenike podgoričke Osnovne škole "Vladimir Nazor" koji od februara nastavu prate od kuće, jer postoji opasnost od urušavanja zgrade. Roditelji čija deca pohađaju tu školu u četvrtak će organizovati protest sa zahtevom da se hitno nađe rešenje za redovno prisustvovanje časovima. U suprotnom će, poručuju, bojkotovati svaki vid nastave.

Kako je nedavno saopšteno iz Ministarstva prosvete, moguće rešenje za učenike ove škole je da nastavu pohađaju u objektu kasarne Masline, ali i da deo đaka, uz obezbeđen prevoz, bude raspoređen u osnovnim školama "Marko Miljanov" i Savo Pejanović".

U Savetu roditelja OŠ "Vladimir Nazor" tvrde da još nisu dobili informaciju ni o tom ili bilo kojem drugom mogućem rešenju, te će u četvrtak, u 18 sati održati protestni skup ispred te obrazovne institucije.

- Zahtevamo da nam se obezbedi objekat u kojem će sva deca naše škole pohađati nastavu, u suprotnom, ne pristajemo ni na kakve druge kompromise - poručili su roditelji.

Kako ističu, za alternativno rešenje koje predviđa organizovanje nastave u kasarni Masline, saznali su iz medija i rado će ga prihvatiti ukoliko boljeg nema.

-Naglašavamo da sva deca moraju biti zajedno, bez raspoređivanja po drugim školama, u suprotnom ćemo bojkotovati svaki vid nastave. Pozivamo sve nadležne institucije i sve ostale koji smatraju i žele da nam pomognu, da to učine što pre - dodaju u saopštenju.

KONAČNA ODLUKA

ZBOG oštećenja i neispunjavanja bezbednosnih standarda, koje su utvrdili stručnjaci Građevinskog fakulteta, objekti OŠ "Vladimir Nazor" su početkom godine stavljeni van upotrebe, a od tada đaci pohađaju nastavu isključivo onlajn. Konačna odluka o tome da li će objekti biti adaptirani ili će biti sagrađeni novi još nije doneta, ali je izvesno da će taj posao potrajati i da će đaci septembar dočekati u nekim drugim učionicama.

Pogledajte više