NAGRAĐENO 199 NAJBOLJIH ĐAKA: Opština Berane, u saradnji sa školama, odala priznanje najuspešnijim učenicima

M. S.

22. 06. 2021. u 06:34

OPŠTINA Berane je u saradnji sa školama, šestu godinu zaredom, priredila svečanu dodelu nagrada i priznanja za 199 najuspešnijih učenika osnovnih i srednjih škola sa područja opštine za školsku 2020/2021. godinu.

Čelnici opštine sa najboljim učenicima

Nagrađeno je 12 đaka generacije, 151 dobitnik diplome "Luča", kao i 25 učenika koji su ostvarili zapažene rezultate na takmičenjima znanja u zemlji i inostranstvu, uključujući i najbolje iz Škole za osnovno muzičko obrazovanje u Beranama.

Opština je ranije nagradila članice benda "Alt" i šest učenika Gimnazije "Panto Mališić" za postignuti uspeh na Državnom takmičenju znanja.

- Ponosni su ne samo vaši roditelji i profesori, taj osećaj da vredite i zračite posebnim sjajem ostaje u srcima ovoga grada, a mi kao lokalna samouprava dužni smo da to prepoznamo, i da vam, u okviru svojih mogućnosti pružimo pomoć i podršku na vašem putu dostizanja životnih uspeha - obratio se najboljim učenicima, predsednik opštine Berane Tihomir Bogavac.

Đaci generacije za školsku 2020/21. su: Maša Milićević i Nevena Dobrašinović (OŠ "Vuk Karadžić"), Dragana Kljajić (OŠ "Vukašin Radunović"), Danilo Karličić (OŠ "Vladislav Rajko Korać"), Jelena Brakočević (OŠ "Vukajlo Kukalj"), Viktor Kuč (OŠ "Polica"), Aleksandra Obradović (OŠ "Lubnice"), Isidora Čukić (OŠ "Donja Ržanica"), Marko Kuburović (Gimnazija "Panto Mališić"), Mirjana Drobnjak ( SMŠ "Dr Branko Zogović"), Milan Udović ( SSŠ "Vukadin Vukadinović") i Armin Ramusović ( Srednja stručna škola).

Pogledajte više