PREMIJER I DELOVI VLADE NEDORASLI PROBLEMIMA: Predsedništvo DEMOS o političkoj krizi u Crnoj Gori

M. S.

21. 06. 2021. u 15:56

ONI koji su dobili mandate 30. avgusta treba da hitno pokrenu demokratsku, modernu, reformsku inicijativu. Potrebno je zaustaviti i preokrenuti negativan, sve riskantniji tok procesa u crnogorskom društvu, ocenjeno je na sednici Predsedništva DEMOS-a.

Foto: DEMOS

- Umesto  inflacije izjava predstavnika estradne politike, uglavnom o odbranama naroda, treba da pokušaju da odbrane građane koji se legitimno interesuju za svoj realan život. Ne samo da nije uspostavljen vrednosno funkcionalan sistem, već nema ni naznaka da se ide ka tome, pa je zato neophodno da predstavnici parlamentarne većine, koji izvorno i institucionalno izražavaju većinsku volju građana na izborima 30. avgusta 2020. pokušaju da urgentno zaustave negativan, na momente dramatičan tok razvoja crnogorskog društva. Parlamentarna većina treba hitno da se sastane i da se na demokratski način suoči sa vrlo složenom situacijom u zemlji i u samim državnim institucijama, dramatično je saopšteno sa sednice Predsedništva DEMOS.

- Razlog više za ozbiljnu inicijativu leži u činjenici da vlada, posebno neki njeni segmenti, nisu u stanju da se suoče sa problemima zemlje, a da je, po mnogima, nedorasli premijer, izabran za to mesto u crkvi, sada po svemu sudeći, u mnogim, pa i u necrkvenim rukama. Zato oni koji su dobili mandate 30. avgusta treba da hitno pokrenu demokratsku, modernu, reformsku inicijativu čime bi zaustavili i preokrenuli negativan, sve riskantniji smer društvenih procesa u crnogorskom društvu - poruka je iz DEMOS čiji je lider, poslanik dr Miodrag Lekić, posle nečuvenog istupa u Skpštini predsednika Vlade Crne Gore dr Zdravka Krivokapića, premijera nazvao političkim klovnom i pajacem, ističući da više ne želi da mu od bude premijer...

Pogledajte više