ALEKSA BEČIĆ: Rešenje nije u rušenju Vlade već u razgovoru

M.S.

17. 06. 2021. u 13:47

MI u prethodnih nekoliko meseci imamo eksploziju parlamentarne demokratije u Crnoj Gori i da ono što je nekada bilo nezamislivo danas je zamislivo jer je ovo slobodna i demokratska zemlja. Uvek pozivam na dijalog, ne smatram da je rešenje u konfrontacijama, u zakopavanjima u političke rovove, u teškim rečima i u svđama. Rešenje nije ni u rušenju Vlade, rešenje je u razgovoru, u dijalogu, jer ne može biti da je neko sto procentno u pravu.

Foto Skupština CG

Ovo je danas kazao predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić, zamoljen da prokomentariše ocenu poslanika Miodraga Lekića (Demos), da je premijer Crne Gore  Zdravko Krivokapić "politički pajac i klovn" i da li Vlada ima još uvek njegovu podršku kao predsednika Skupštine i Demokratske Crne Gore.

Lekićeva partija je, inače deo koalicije ''Mir je naša nacija'', čiji je Bečić bio nosilac liste na paralemntarnim izborima od 30 avgusta prošle godine.

- Dijalog je put da se nađe rešenje i da se nađe sredina, jer status kvo nije rešenje. Rešenje je da se sagleda šta je problematično, a već imamo otvorena kadrovska pitanja unutar same Vlade i rešenje je u razgvoru, tako da ne podržavam isključivost sa bilo koje strane. Ne podržavam konfrontacije između Vlade i dela parlametnarne većine i ne podržavam nespremnost da se ne razgovara i da se ne vodi dijalog, kazao je Bečić, ističući d aje pobornik umerenog pristupa, predvodnik partije koja ni jednim potezom nije ucenjivala, uslovljavala Vladu niti bilo kog svog političkog partnera u parlmentarnoj većini za ovih devet meseci.  


Pogledajte više