VUKŠIĆ BEZ KVORUMA: Izostala sednica Odbora za bezbednost i odbranu

M. SEKULOVIĆ

11. 06. 2021. u 18:05

ODBOR za bezbednost i odbranu nije održao 13. sednicu na kojoj je trebalo da se raspravlja o predlogu premijera Zdravka Krivokapića za izbor dosadašnjeg v.d. direktora Agencije za nacionalnu bezbednost Dejana Vukšića, za direktora, jer nije bilo kvoruma.

Foto Skupština CG

Poslanici DF, kao što je najavljeno, nisu se pojavili, a zbog bojkota, ni poslanici opozicije. A pored poslanika Demokrata, URA i SNP, pojavili su se premijer Krivokapić i Vukšić.

Sednicu je zakazao predsednik Skupštine Aleksa Bečić, jer je predsednik Odbora Milan Knežević odbio da to učini, kako je u pismu Bečiću saopštio "zbog ignorantskog odnosa premijera Krivokapića prema kontrolnoj ulozi Odbora i Skupštine i njegovog neodazivanja na kontrolno saslušanje 2. juna", kada je trebalo da odgovara na pitanja o navodnom državnom švercu duvana iz Luke Bar. Premijer je poručio da je nedostojno da ga neko na taj način proziva.

- Kao premijer ne mogu da budem toliko neodgovoran i da na svaku priču rekla-kazala skačem. U isto vreme sam imao odbor za možda najznačajniju proslavu, koja se dešava ove godine u Crnoj Gori, a to je 50 godina od osnivanja CANU. Niti me je ko pitao za vreme, niti je ko dogovarao sa mnom bilo šta. Oni misle da sam ja na tasteru, kliknu me - dođem, i trebaju da mi sude za nešto što u životu nikad ne bih pomislio, a ne učinio - kazao je Krivokapić.

Status v. d. Dejana Vukšića na čelu ANB može potrajati do sredine meseca.

Pogledajte više