IVAN OTOVIĆ NOVI PREDSEDNIK SKUPŠTINE: Održana konstitutivna sednica hercegnovske SO

V. V.

07. 06. 2021. u 16:05

ZA predsednika hercegnovskog parlamenta odbornici novog saziva Skupštine opštine izabrali su Ivana Otovića.

Foto: V. V.

Otović je nosilac liste "Za budućnost Herceg Novog i Boke" koja je na majskim izborima osvojila sedam mandata. Otovićevu kandidaturu potpisima je podržalo 26, dok je osam odbornika bilo protiv.

Vesna Samardžić, odbornica sa liste "Za budućnost Herceg Novog i Boke", informisala je da je Otović funkcioner Nove srpske demokratije, rođen 1990. godine, završio je Fakultet političkih nauka, sada zaposlen u Kancelariji za međunarodnu saradnju. Tečno govori italijanski, engleski i turski jezik. Oženjen je i ima dvoje dece.

Konstitutivnom sednicom hercegnovske Skupštine predsedava najstariji odbornik Slobodan Radović (DPS).

Jovan Subotić iz Novske liste (sedam mandata) čestitao je svim odbornicima na mandatu i poželeo da „ovaj dom pretvore u dom dijaloga i tolerancije". Podršku je pružila i Olivera Doklestić, takođe odbornica Novske liste. Osvrćući se na prethodni period ona je ocenila da „ako hoćemo demokratiju moramo da se suočimo sa greškama iz prošlosti".

- Novska lista mora da bude zamajac promena kao autohtona partija - istakla je Doklestić i dodala da partijski interesi moraju biti podređeni interesima lokalne zajednice, da se mora čuti glas građana, što nije bio slučaj prethodne četiri godine.

Foto: V. V.

I Miloš Konjević iz Novske liste čestitao je odbornicima, izabranom predsedniku SO i predsedavajućem.

Predsednica Opštinske izborne komisije Mirjana Ivanović podnela je izveštaj o izborima održanim 9. maja. Prema njenim rečima nije bilo primedbi ni na ovim niti na prethodnim izborima.

Predsedavajući Slobodan Radović, potvrdio je početak četvrogodišnjeg mandata novog saziva SO i konstatovao prestanak mandata dosadašnjeg predsednika SO Nikole Samardžića i sekretara SO Milovana Benderaća. Radović je uz čestitke, predao rukovođenje sednice novom predsedniku ovog tela Ivanu Otoviću.

PO HITNOM POSTUPKU

Drugu sednicu lokalnog parlamenta, na kojoj će biti izabran novi predsednik Opšine Herceg Novi, Otović je zakazao po hitnom postupku za sredu, 9. Juna. Dosadašnjem predsedniku grada Stevanu Katiću mandat ističe sutra, 8. juna.

Otović je novinarima rekao da će nastojati da Skupšitna bude mesto dijaloga koje će doprineti napretku grada.

Prema rečima odbornice Tamare Vujović iz koalicije „Ni lijevo, ni desno, pravac Novi" dogovorene su i političke funkcije, a predsednik Opštine biće iz Demokrata.

– Nije potpisan koalicioni sporazum, ali je definisana platforma budućeg delovanja koja je široka pa je na svakom konstituentu da izabere da li će biti deo nje – objasnila je Vujović.

Konstitutivnoj sednici prisustvovala su 34 odbornika od 35 koliko ih ima ovaj saziv.

Pogledajte više