SUMNJA U NENAMENSKO TROŠENJE NOVCA: Policija u Nikšiću podnela krivičnu prijavu protiv bivše direktorke dečjeg vrtića

M. S.

02. 06. 2021. u 00:16

SLUŽBENICI Centra bezbednosti Nikšić su juče državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću podneli krivčnu prijavu protiv Radmile Backović (56) zbog sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Foto: Uprava policije Crne Gore

R.B. je, sumnja se, kao direktorica Javne predškolske ustanove "Dragan Kovačević" u Nikšiću prekoračenjem granica svog službenog ovlašćenja, nanela štetu u neutvrđenom iznosu ovoj ustanovi.

- Sumnja se da je od 1. septembra 2018. godine do 1. januara 2021. godine u ime ustanove kojom je rukovodila angažovala firmu za potrebe održavanja dvorišta vaspitnih jedinica, bez zaključenog ugovora o poslovnoj saradnji. Tokom 2019. i 2020. godine, R.B. je putovala suprotno odredbam Uredbe o naknadi troškova zaposlenih u javnom sektoru, Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju i Zakona o opštem obrazovanju, za potrebe službenih putovanja utrošila novac iz sredstava JPU „Dragan Kovačević".Takođe, prilikom pojedinih službenih putovanja R.B. je u više navrata koristila debitnu karticu ove vaspitne ustanove i nenamenski trošila sredstva i to za potrebe kupovine poklona i plaćanje računa u ugostiteljskim objektima, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

- Na osnovu izvršenog popisa sredstava, izvora sredstava i opreme za 2020. godinu konstatovan je nedostatak opreme kojom je raspolagala osumnjičena, tvrdi policija.

Pogledajte više