NEMA GRADNJE DO 15. JUNA: Bez građevinskih radova na Luštici

V. V.

01. 06. 2021. u 17:19

ZABRANA gradnje, rekonstrukcija kao i adaptacije objekta, koja će na snazi biti od 15. juna odnosi se na prvu gradsku zonu i područje poluostrva Luštica.

Foto: V. V.

Prva zona obuhvata zemljište uz more koje je sa kopnene strane određeno linijom koja polazi od državne granice na rtu Kobila i ide ispod gornjeg Njivičkog puta do raskrsnice sa Jadranskom magistralom, dalje obuhvata prostor ispod magistrale do mora i 300 m vazdužne liije iznad magistrale, sve do teritorijalne granice opštine Herceg Novi u Kamenarima. U  izuzetnim slučajevima, nakon što investitor podnese zahtev, rešenjem koje donosi predsednik Opštine, može se odobriti obavljanje građevinskih radova posebno ako je reč o hitnim popravkama objekta i uređaja komunalne i ostale infrastrukture, nužnim radovima na popravci građevina kada zbog ošetećenja postoji opasnost za život i zdravlje ljudi, o projektima od interesa za Opštinu i državu, kao i u drugim izuzetno opravdanim slučajevima. Desetak investitora tražilo je prošle godine i dobilo dozvolu za izvođenje radova u vreme zabrane. U kompleksu Portonovi završen je hotel Van end Onli, a grube građevinske radove okončali su u turističkom kompleksu Lazure u Meljinama. Ove godine veća gradilišta otvorena su u Bijeloj gde se gradi hotel na Žageru i u centru grada gde je u završnoj fazi izgradnja javne podzemne garaže. U toku je i sanacija dela puta na putnom pravcu Meljine – Petijevići.

ATF- KAZNE

Kontrolu poštovanja Odluke obavljaće  Služba komunalne policije i inspekcijskog nadzora. Kazne za nepoštovanje odluke za pravna lica iznose od 500 do 10 hiljada evra, za preduzetnike od 150 do tri hiljade, odgovorno lice u pravnom licu, kao i fizičko lice  od 30 do hiljadu evra.  

Pogledajte više