AUTOBUS UDARIO U CISTERNU "ČISTOĆE": U dve nezgode na linijama 26 na Vračaru i 95 na Karaburmi povređeno 11 putnika

S. B. M.

19. 05. 2021. u 23:25

U DVE saobraćajne nezgode u kojima su učestvovala vozila javnog prevoza na linijama 26 i 95 u sredu uveče i juče ujutro, povređeno je 11 osoba. Vozila su poslata na vanredni tehnički pregled.

Foto Arhiva

Prva nezgoda dogodila se u sredu u 23.00, na uglu ulica Maksima Gorkog i Vukice Mitrović, na Vračaru. Autobus koji saobraća na liniji 26, u kome je bilo putnika, zakucao se u cisternu JKP "Gradska čistoća". Vozilo je, prema navodima, prošlo kroz crveno svetlo na semaforu, udarilo u cisternu, a onda u automobil koji bio parkiran ispred kuće u toj ulici.

- Prilikom kočenja autobusa pre semaforisane raskrsnice došlo je do proklizavanja, usled čega se vozilo nije zaustavilo ispred raskrsnice. Autobus je udario i u parkirana vozila.

Lakše su povređene dve osobe iz cisterne i pet osoba iz autobusa. Svi povređeni su odvezeni vozilima Hitne pomoći u Urgentni centar na dalju dijagnostiku. U saobraćajnoj nezgodi je učestvovao autobus koji pripada konzorcijumu "Ariva", prevoznika Dumeco, proizveden je 2018. godine, a prošao je i redovan šestomesečni tehnički pregled - saopštili su u Sekretarijatu.

Udes na uglu Ustaničke i Bulevara

POSLEDNjA nezgoda sa autobusom dogodila se u februaru na Zvezdari. Tada je autobus na liniji 50, dobio ubrzanje i zakucao se u drvo i automobile parkirane na uglu Ustaničke i Bulevara kralja Aleksandra. Srećom, putnika nije bilo u vozilu. To vozilo bilo je ruske marke "liaz", a prvu registraciju imalo je u septembru 2011. godine. Autobus je posle nezgode bilo u voznom stanju.

Juče oko četiri sata ujutro dogodila se još jedna nezgoda, na uglu Mirijevskog bulevara i Višnjičke ulice. Sudarili su se autobus GSP koji je izlazio iz garaže i koji je trebalo da se uključi na liniju 95, sa vozilom Hitne pomoći. U nezgodi su povrede zadobili vozač i tehničar iz Hitne pomoći, pacijentkinja i njena ćerka, koja je bila u pratnji. Tehničar je u sudaru zadobio povredu ruke, ima iščašen lakat, a vozač je zadržan u Urgentnom centru.

- Autobus je proizveden 2013. godine i prošao je redovan šestomesečni tehnički pregled.

Ova vozila su nakon izvršenih uviđaja upućena na vanredni tehnički pregled - navodi se u saopštenju Sekretarijata za javni prevoz.

Pogledajte više