KESE LETE, ALI NE SMETAJU? Od početka godine samo četiri prijave nadležnima zbog bacanja smeća kroz prozor

A. V. V.

17. 05. 2021. u 11:25

OSTACI hrane koje pojedini građani bacaju sa prozora svojih zgrada neretko umeju da dočekaju stanare ispred ulaza.

Foto Arhiva

Ova neprijatna i neumesna slika je nažalost jedan od učestalih komunalnih problema glavnog grada. Uprkos tome, tokom prošle godine, komunalna milicija je dobila samo 13 prijava građana, a od početka 2021. tek četiri. I to najviše sa Novog Beograda

KAZNE OD 5.000 DO 50.000 DINARA

UKOLIKO u trenutku kontrole komunalnog reda zatekne stanara, koji se ne pridržava navedenih odredaba Odluke o opštim pravilima kućnog reda, komunalni milicioner je ovlašćen da izda prekršajni nalog. Za ove prekršaje propisane su kazne - 5.000 za stanara, za preduzetnika 25.000, a za pravno lice 50.000 dinara.

U toku 2020. godine evidentirano je ukupno 13 prijava građana zbog bacanja smeća kroz prozore ili sa terase stambenih zgrada, od kojih najviše na teritoriji opštine Palilula (četiri) - navode za naš list u Sekretarijatu za komunalne poslove.

- Od početka 2021. zaključno sa 10. 5. zabeležene su četiri prijave, a od tog broja najviše je bilo na teritoriji GO Novi Beograd (tri). Prilikom izvršenih kontrola komunalnog reda nisu zaticani navodi iz prijava, odnosno nisu izricane mere komunalnih milicionara.

Pre nekoliko dana, revoltirani stanari iz jednog solitera u ulici Milentija Popovića sa Novog Beograda, podelili su nekoliko fotografija na društvenim mrežama na kojima se na prilazu ispred zgrade prostiru ostaci hrane koje, kako kažu, komšije redovno bacaju kroz prozor.

Pogledajte više