RADOVI NA NOVOM BEOGRADU: Novi park u septembru

J.D. 12. 05. 2021. u 13:58

STANOVNICI Novobeogradskog bloka 21 u septembru dobiće dva nova igrališta i prostor za šah i miran odmor. Radnici JKP "Zelenilo Beograd" započeli su radove na uređenju skoro 4.000 kvadratnih metara koji će biti povezani sa ostatkom zelenih površina u bloku.

Jkp "Zelenilo Beograd"

Na igralištu namenjenom deci uzrasta od 5 do 12 godina, biće postavljena penjalica, vrteška i ljuljaška sa gumenim sedištima. Svi rekviziti biće postavljeni na zaštitnoj podlozi od livene gume crvene boje, dok će na igralištu za uzrast dece od 2 do 12 godina, gumena podloga biti zelene boje.

- Ova dva igrališta biće povezana betonskom stazom oivičenom utopljenim baštenskim ivičnjakom, kako bi voda mogla nesmetano oticati u okolne zelene površine - objašnjavaju nadležni iz "Zelenila". - Novoprojektovano rešenje predviđa i postavljanje metalne zaštitne ograde u dužini od 83 metara, a zbog zaštite površina od nepropisnog parkiranja planirano je postavljanje i 85 metalnih zaštitnih stubića.

Nakon sprovedenih radova, travnjak će biti u potpunosti obnovljen a u parku će biti posađene nove sadnice visokih četinara, sedam stabala visokih lišćara i 145 komada listopadnog žbunja. Od mobilijara predviđeno je postavljanje 14 klupa sa naslonom, devet betonskih đubrijera i tri šah stola sa klupama.

Pogledajte više