I ČISTI PROLAZI NA METI GRAĐANA : Obnovljeni pothodnici konstantno ispisani i iscrtani raznim natpisima

A. VOJINOVIĆ

08. 05. 2021. u 17:34

PODZEMNI prolazi kod TC "Ušće" i u Ulici Jurija Gagarina su nedavno rekonstruisani, ali nesavesnim građanima nije trebalo mnogo vremena da svežim sprejevima išaraju okrečene zidove.

Foto Arhiva

Šareni natpisi pojavili su se u pothodnicima samo dan posle završenih radova, a nemarni građani i dalje nastavljaju da šaraju unutar ovih poteza, i pored upornog čišćenja nadležnih ekipa.

Iz JP "Putevi Beograd" za naš list, kažu da su podzemni prolazi stalno na meti građana koji ispisuju grafite.

- U sklopu Ugovora o javno-privatnom partnerstvu sa elementima koncesije, privatni partner je adaptirao pomenute podzemne prolaze. Prvi grafiti u ovim prolazima su se pojavili već sutradan po adaptaciji, a zbog većeg broja grafita prolaz kod "Ušća" je krečen dva puta posle adaptacije i rađene su parcijalne popravke. Podzemni prolaz u Ulici Jurija Gagarina je još jednom okrečen po adaptaciji i parcijalno su vršene popravke - navode u ovom preduzeću.

SANACIJA KOD SAJMA

POSLE prolaza kod "Ušća" i u Jurija Gagarina, na red za obnovu je došao pothodnik u Bulevaru vojvode Mišića kod Sajma. Radovi su započeti sredinom aprila, a na leto će uslediti rekonstrukcija podzemnih prolaza na Terazijama.

Reporteri "Novosti" obišli su juče podzemni prolaz kod "Ušća" i zatekli ruglo. Preko čistih i belih zidova ispisan je veliki grafit, a na obodima kod stepenica sa obe strane nalazi se nekoliko potpisa različitih boja. Međutim, iako su prilikom radova majstori zidove premazali antigrafit bojom, unutrašnjost pothodnika je i dalje prekrivena krečom koji se "ne pere" tako lako.

IŠARANO Stepenište kod "Ušća", Foto Arhiva

Na ovaj način nesavesni ne dozvoljavaju da nijedan novi prolaz ostane svež i čist, iako su Beograđani godinama zdušno negodovali zbog neuređenih i prljavih pothodnika koji su na obnovu čekali decenijama.

Kako su, za naš list, rekli u "Putevi Beograd", održavanje zidova u podzemnim prolazima, koji su predmet koncesije, u nadležnosti je privatnog partnera.

Koncesioni partner za obnovu podzemnih prolaza je JP "Putevi Beograd", koji je uredio prolaze na Novom Beogradu - po četiri ulaza kod "Ušća" i još toliko u Jurija Gagarina. U Jurija Gagarina ugrađene su nove pumpe za izbacivanje vode, kao i odvodi kišne kanalizacije.
 

Pogledajte više