GDE JE GRANICA BAHATOSTI? Nelegalni investitor sproveo kanalizaciju kroz njegovo dvorište, nadležni ne reaguju! (FOTO)

S. B. MILOŠEVIĆ

14. 04. 2021. u 13:42

NELEGALNI investitori, čini se, mogu da rade šta hoće. Pa i da kroz tuđi plac sprovode nelegalnu kanalizaciju i priključe je na gradsku mrežu.

Foto: "Novosti"

Baš to se dogodilo Urošu Mirkoviću iz ulice Studenac 4 na Zvezdari, koji od oktobra ne može da stane na put bahatom izvođaču radova.

Investitor koji gradi na adresi Studenac 15 je preko parcele 1200/12, 17, 18 sproveo nelegalnu kanalizaciju i priključio je na gradsku mrežu.

- Taj bezobziran i nasilni upad u privatno vlasništvo počeo je 27. oktobra prošle godine. Tada sam primetio grupu ljudi koji su premeravali koliko ima od šahta ispred moje kuće do prolaza preko moje parcele. Nekoliko dana kasnije su počeli da kopaju, a ja sam pozvao Komunalnu miliciju, koja je došla i utvrdila da je reč o bespravnim radovima. Bila je i policija, koja je utvrdila ko je investitor i izvođač radova, odnosno počinilac krivičnog dela. Sve je prijavljeno i građevinskoj inspekciji - priča Mirković.

Nelegalne radove prijavio je i "Beogradskom vodovodu i kanalizaciji", 3. novembra, pa su i oni izašli na teren.

Foto: "Novosti"

- Od njih sam dobio obaveštenje da sam u pravu i da će blokirati - ukloniti divlji priključak, izvaditi kupole-šahtove i ukloniti ravnajući sloj tucanika od 30 centimetara koji je nelegalno nasut preko mog placa i dalje prolazom, samo po nalogu komunalne inspekcije.

SLUČAJ I U ULICI MATICE SRPSKE

PROBLEM sa nelegalno sprovedenom kanalizacijom imali su i žitelji zgrade u Ulici Matice srpske br. 97, 97A, 99 i 99A u Mirijevu, jer su njihov parking i ulaz preplavile fekalije. U šaht kišne kanalizacije ovih zgrada, koje su uknjižene, počela je da se uliva fekalna kanalizacija susednih višespratnica. Bahati investitor nije dobio legalan priključak na kanalizaciju, pa ju je sproveo nelegalno u komšijske kišne cevi. Posle višemesečne borbe, GO Zvezdara rešila je problem ovih Mirijevaca.

Iz Opštine Zvezdara kažu da postoji prijava i da je komunalni inspektor izlazio na teren i utvrdio da za navedene navode u prijavi nije nadležna opštinska komunalna inspekcija jer je taj organ nadležan samo za nadzor nad čišćenjem septičkih jama. Komunalni inspektor je, kako kažu, prosledio prijavu gradskom Sekretarijatu za inspekcijske poslove.

Iz ovog sekretarijata još nismo dobili odgovore. Kontaktirali smo i sa izvođačem radova, a po navodima sagovornika, reč je o "Bukvić gradnji" iz Zemuna, ali i od njih još čekamo komentar na postojeću situaciju.

Pogledajte više