IZ KABINETA U POSAO BUDUĆNOSTI: Ulaganje u OŠ "Branko Ćopić"

G. N.

13. 04. 2021. u 15:59

ZAHVALjUJUĆI projektu "Svet tehnike za budućnost", sa kojim je Osnovna škola "Branko Ćopić" iz Rakovice učestvovala na konkursu "Zajednici zajedno", koji kompanija NIS sprovodi u okviru svog društveno odgovornog poslovanja, kabinet za tehniku i tehnologiju sada je potpuno obnovljen.

Privatna arhiva

 Za realizaciju ideje izdvojeno je više od dva miliona dinara, te će đaci ubuduće imati znatno bolje uslove za rad.

Jasmina Simović, nastavnica tehničkog i informatičkog obrazovanja, na projektu je radila godinu dana.

- Ovi rezultati ostvareni su u teškim i vanrednim okolnostima, i veoma su značajni za učenike naše škole - kaže Simovićeva. - Cilj je da naši đaci imaju adekvatne uslove u skladu sa vremenom u kome žive: bezbednosno-zdravstvene, tehničke i digitalne.
Prostor kabineta je adaptiran, zamenjena je stolarija, popravljene električne instalacije i računarske mreže. Učionica je opremljena novim, savremenim školskim nameštajem. Đaci će učiti uz pomoć potpuno nove digitalne opreme.

- Adaptacija i opremanje kabineta uticaće na povećanje motivacije da se đaci obrazuju za takozvane poslove budućnosti. Savremeni tehnički, digitalni i bezbednosni uslovi uticaće na to da nastavni proces bude kvalitetniji, a znanje dugotrajnije - zaključuje nastavnica Simović.

Pogledajte više