STANARI POBEDILI, BAŠTA JE SKLONJENA: Sačuvana zelena površina između solitera u Bulevaru Kralja Aleksandra

I. B.

10. 04. 2021. u 09:13

STANARI stambenih jedinica 241 i 243 u Bulevaru kralja Aleksandra na Zvezdari uspeli su da "odbrane" zelenu površinu ispred svojih zgrada.

Foto Arhiva

Pre dve nedelje bila je postavljena konstrukcija za letnju baštu površine 100 metara kvadratnih ugostiteljskog objekta "Kafe Štrafta," koji se nalazi u prolazu između ove dve zgrade. Odeljenje za inspekcije poslove GO Zvezdara utvrdilo je da zakupac nije imao dozvolu opštinskih organa za ove radove, zato je 30. marta izdalo nalog da sve mora biti uklonjeno, što je juče i učinjeno.

- Veoma sam se obradovala kada sam videla da se konačno skida metalna konstrukcija! A sada nam predstoji da obnovimo povađeno i osušeno zelenilo - za "Novosti" zadovoljno priča stanarka zgrade 243.

Pre dve nedelje postavljena je metalna konstrukcija, a od juče je više nema, Foto Arhiva

Svi Zvezdarci su se složno borili za ovu zelenu površinu, pa su tako bili organizovali i peticiju za uklanjanje bašte, koju je potpisalo više od 650 ljudi. Odmah su obavestili i sve nadležne službe, a iz Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove pre nekoliko dana su istakli da za tekuću godinu neće ni biti izdata potvrda o saglasnosti postavljanja bašte ugostiteljskog objekta "Kafe Štrafta", iako je novi zakupac podneo zahtev, jer se nisu stekli uslovi za to. 
 

Pogledajte više