NEMA IZMENA ZAKONA O GRADNJI: Investitori koji rade bespravno biće procesuirani po postojećem propisu

G. N.

08. 04. 2021. u 13:20

ZAKON koji će se odnositi na gradnju u prestonici neće biti donet, niti se on sprema. Investitori koji grade bespravno, odgovaraće prema odredbama postojećeg propisa.

Foto Privatna arhiva

Ovo je naveo zamenik gradonačelnika Vesić, osvrćući se na navode da je u pripremi novi propis. Kako on kaže, graditelji bez odgovarajućih dozvola će se teretiti.

- Ovih dana biće održan sastanak sa tužilaštvima. Sa nadležnima ćemo razgovarati o tome kako da se brže procesuiraju oni koji grade bespravno. Time se oštećuje budžet i rizikuje se da zgrade koje se ne grade u skladu sa građevinskim pravilima i nemaju dozvole, budu nebezbedne i nesigurne - rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika podsetio je na to da se nelegalnom gradnjom opterećuju postojeće vodovodne i kanalizacione mreže, i dodatno se produbljuje problem nedovoljnog broja parking mesta.

- Da bi se rešio problem kolektora za šest bespravnih zgrada u Mirijevu, gde nema kanalizacije, sada mora da se izdvoji 60 miliona dinara - naveo je Vesić. Problem postoji i u Vojvode Vlahovića i u još na nekoliko mesta. Moja poruka je da građani ne slušaju prevarante, makar bili i iz Gradske uprave. Neće biti novog zakona, odgovaraćete krivično za nelegalnu gradnju!

Pogledajte više