"OKO SOKOLOVO" POPULARNO I U REGIONU: Sedam gradova želi da kupi naš sistem

Tanjug 12. 03. 2021. u 20:30

ODBORNICI Skupštine grada Beograda usvojili su danas odluku kojom se Parking servisu mogućava da sačini ugovore i proda svoj sistem "Oko sokolovo", kako bi bio primenjen i u drugim gradovima.

Foto P. Milošević

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić kaže da sedam gradova iz regiona želi da kupi "Oko sokolovo", od kojih su četiri glavna grada.

- Njima ćemo taj sistem prodati - rekao je Vesić na sednici Skupštine grada Beograda.

Dodao je i da veliki broj gradova u Srbiji želi da kupi taj sistem, što, kaže, znači da je dobar.

- Doneli smo odluku da svim gradovima u Srbiji poklonimo taj sistem, ali moraju da plaćaju održavanje - rekao je Vesić i podsetio da je "Oko sokolovo" domaći softver i vlasništvo Parking servisa.

Gradski odbornici usvojili su na današnjoj sednici i izmenu odluke o javnim parkiralištima, izmene odluke o naknadama za korišćenje javnih puteva za teritoriju Grada Beograda.

Usvojeno je i rešenje o davanju saglasnosti na odluku o dopuni statuta JKP za javne garaže i parkirališta Parking servisa,kao i Strategija bezbednosti saobraćaja za Grad Beograd za 2021-2025. godinu.

Obornici su usvojili i tri velika plana za opštinu Mladenovac koji definišu određene javne površine, parkovske, parking prostor, stanicu za upravljanje upravljanje otpadom.

Odluka o tome da deo ulice Strahinjića bana, od Frančuske prema Skadarskoj ulici, dobije ime sokak Nebojše Glogovca povučena je sa dnevnog reda radi dodatnog usklađivanja, a s ciljem da se predloženo rešenje što kvalitetnije obradi.

Pogledajte više