BESPRAVNO GRADIO, ZAVRŠIO IZA BRAVE : Uhapšen investitor I. S. (43) zbog nepoštovanja propisa u naselju Jajinci

M. STANOJKOVIĆ

10. 03. 2021. u 06:47

ZBOG gradnje mimo propisa u Bulevaru JNA bb u voždovačkom naselju Jajinci, policija je juče uhapsila investitora I. S. (43) i privela Drugom osnovnom javnom tužilaštvu.

Foto: M. Anđela

On je osumnjičen da je u periodu od 3. novembra prošle godine do 5. marta 2021. zidao uprkos zatvaranju gradilišta. Pred tužiocem je priznao krivicu.

Iako je prvobitno dobio dozvolu za početak gradnje od Opštine Voždovac, u jednom trenutku nastavio je da gradi mimo dozvole. Oglušio se o rešenje o zatvaranju gradilišta nakon posete inspekcije zbog čega je Gradski sekretarijat za inspekcijske poslove i podneo krivičnu prijavu protiv nosioca radova.

- Reč je osumnjičenom I. S. koji je saslušan na okolnosti izvršenja krivičnog dela građenja bez građevinske dozvole - rekli su, za "Novosti", u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu. - Investitor je pred zamenikom javnog tužioca u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela i zaključio sporazum o priznanju krivičnog dela.

Da su više puta pre privođenja investitora izlazili na teren u nadzor, potvrdili su i Gradskoj upravi.

- Izgradnja navedenog objekta je započeta po građevinskoj dozvoli i potvrdi o prijavi radova Opštine Voždovac - navode u nadležnom sekretarijatu.

- Građevinski inspektor je utvrdio odstupanja od dozvole i lokacijskih uslova i doneo rešenje o obustavi i uklanjanju izvedenih radova. Gradilište je zatvoreno. Nakon što je podneta krivična prijava, utvrđeno je da se investitor oglušio o zabranu, pa je inspektor uputio dopunu krivične prijave.

Pogledajte više