PASARELOM OD KRAJA MARTA: Uskoro gotovi radovi na konstrukciji iznad Radničke kod "Ada mola"

S. B. M.

02. 03. 2021. u 10:47

PASARELA kod "Ada mola" spojena je minulog vikenda sa prvim spratom ovog tržnog centra. Čelična konstrukcija koja premošćava Radničku i Paštrovićevu, trebalo bi da kompletno bude završena krajem meseca.

Foto V. Danilov

Neimarima je ostalo da montiraju treći lift koji tek treba da stigne. Ujedno, treba uraditi ogradu, ugraditi grejne kablove i LED rasvetu, a sve bi to trebalo da bude gotovo poslednjih dana marta.

Tokom septembra prošle godine, konstrukcijom dugom 55 metara, naručenom iz Luksemburga, premošćene su Radnička i Paštrovićeva ulica kod "Ada mola". Radnici kompanije Bauwesen taj posao obavljali su vikendom i tokom noći, kako bi se saobraćaj što manje remetio.

KASNIO ČELIK

PODSEĆAMO, radovi su kasnili zbog pandemije virusa korona. Navodno, čelik specifičnih profila, koji je nabavljen u Luksemburgu, kasnio je zbog zatvaranja granica.

Pasarela finansira kompanija "GTC Srbija", a vrednost investicije je oko milion evra.

Foto V. Danilov

Poslove stručnog nadzora obavlja Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Krak koji premošćava Radničku dugačak je 55 metara, a krak nad Paštrovićevom dug je 48 metara. Pasarela će imati tri pristupa, uz "Ada mol", u Radničkoj gde je autobuska stanica, i na strani Ade Ciganlije, sa po jednim liftom za javnu upotrebu. Pešačke staze biće pokrivene protivkliznim oblogama.

Pogledajte više