LABORANT VUKAO DEČAKA ZA RUKU I PSOVAO MAJKU? U Domu zdravlja Sopot skandal zbog vađenja krvi, žena i dete (2,5) u šoku !

S.V. 04. 02. 2021. u 21:52

VAĐENjE krvi u laboratoriji Doma zdravlja Sopot bilo je veoma neprijatno za dvoipogodišnjeg dečaka I. S. i njegovu porodicu.

Foto. V. N.

Prema rečima mališanove majke T. S. laborant koji je bio zadužen da njenom detetu izvadi krv bio je veoma grub - cimao je i vukao dečaka, a njoj je uputio nepristojne reči.

Na društvenim mrežama pojavilo se svedočenje majke koja je rekla da je u ponedeljak, oko 8.00 odvela dečaka u Dom zdravlja jer se nije osećao dobro tokom vikenda. Lekar ih je uputio u laboratoriju gde su se, prema njenim rečima, odigrale neprijatne scene.

Navodno, mališan je pri ubodu igle počeo da plače i da se opire, te je medicinska sestra ustala rekavši da je "dete šutira". Tada je, navodi T. S, došao laborant koji je "dečaka stezao za ruku i noge i oboje ih vređao". Šokirana žena je ovaj nemili događaj prijavila direktoru DZ Sopot, koji je odmah pozvao roditelje i izvinio se.

Kako je za, "Novosti" potvrdio direktor DZ Sopot, porodica dečaka je prijavila incident, a disciplinska komisija utvrdiće da li je bilo neregularnosti u postupcima laboranta prema malom pacijentu.

Foto: Printskrin

ODSUTAN IZ PRIVATNIH RAZLOGA

LABORANT protiv koga je porodica dečaka podnela prijavu, ovih dana bio je odsutan s posla iz privatnih razloga. On je dužan da napiše pisanu izjavu o incidentu koji se dogodio u ponedeljak, koju je trebalo da dostavi. Komisija za unutrašnju kontrolu zasedaće u petak, posle čega će biti poznat epilog slučaja.

- Tačno je da se incident dogodio u ponedeljak, naš laborant jeste bio grub, ali udaraca nije bilo - kaže direktor dr Bogdan Koroman za naš list. - Video sam pisanu prijavu, posle čega sam kontaktirao sa majkom i izvinio se u ime celog Doma zdravlja. Žao mi je zbog neprijatnosti koje su doživeli. Postupićemo po proceduri, a ceo slučaj razmotriće komisija, posle čega će biti poznato da li će i na koji način kolega biti sankcionisan.



 

Pogledajte više