PRIHVAT ZA BESKUĆNIKE SAT VREMENA DUŽE: Produženo radno vreme dnevnih centara u Solunskoj i Sazanovoj

Marija Stevanović 12. 01. 2021. u 17:02

SUGRAĐANI sa ulice od sutra će imati sat vremena više da borave u nekom od dnevnih centara koja su nedavno otvorena u gradu. Zbog hladnog talasa, radno vreme prihvata za beskućnike produćeno je u dogovoru Sekretarijata za socijalnu zaštitu i Crvenog krsta.

Foto N. Skenderija

Dnevni centar u Solunskoj 14 na Starom gradu će raditi u periodu od 12 do 15 časova, a u Sazonovoj 119 na Vračaru, od 10 do 13 časova.

- Budući da je prosečno zadržavanje korisnika oko sat vremena, u uslovima pogoršanih vremenskih prilika rad dnevnih centara produžili smo na tri sata - kaže Nataša Stanisavljević sekretarka za socijalnu zaštitu. - U ovim objektima beskućnici mogu da dobiju topli obrok, napitke i pakete odeće, a u Solunskoj mogu i da se okupaju. Od otvaranja ovih objekata 242 osobe su koristile usluge dnevnih centara. Svako ko se zatekne na ulici u stanju hitne socijalne potrebe, biće adekvatno zbrinuto.

Sekretarijat za socijalnu zaštitu dao je nalog ustanovama socijalne zaštite da budu u stanju pripravnosti, da hitno stave u punu funkciju sve kapacitete, te da po potrebi organizuju dežurstva.

Pogledajte više