NOVE CEVI ZA STABILNE KUĆE: Počela rekonstrukcija ulica Dobanovačke, Dobrovoljačke i Novogradske u Zemunu

S. V.

04. 01. 2021. u 08:25

ZEMUNSKE ulice Dobanovačka, Dobrovoljačka i Novogradska od proleća će imati novu vodovodnu i kanalizacionu mrežu. Kako su saopštili nadležni iz zemunske opštine, u toku su radovi na izgradnji kanalizacije i vodovoda u Dobanovačkoj i Dobrovoljačkoj, posle čega sledi rekonstrukcija Novogradske sa hidrotehničkom infrastruktorom.

Rekonstrukcija zemunskih ulica neophodna

Ovi radovi trebalo bi da spreče probleme kakvi su bili 2018. godine, kada se usled obilnih padavina zemljište natopilo i potkopalo nekoliko kuća u Novogradskoj. Zidovi su pukli, krovovi se urušili, a ljudi se iselili.

- U Dobanovačkoj i Dobrovoljačkoj ulici gradi se 348 metara kišne kanalizacije, dok će fekalna kanalizacija biti izgrađena u dužini od 440 metara - objašnjavaju iz Gradske opštine Zemun. - Takođe, vodovodna mreža se rekonstruiše u obe ulice u dužini od 373 metra, tako što će biti postavljene nove cevi većeg prečnika radi pouzdanog snabdevanja potrošača.

Novogradska ulica će biti rekonstruisana na delu od Dobanovačke do Cara Dušana u dužini od 227 metara, što obuhvata sanaciju kompletnog kolovoza i trotoara sa postavljanjem nove hidrotehničke infrastrukture.

Vodovodna mreža se rekonstruiše u dužini od 231 metra povećanjem prečnika cevi, dok će kišna kanalizacija biti izgrađena u dužini od 191 metra. Na delu od Ulice inženjera Atanackovića do Dobanovačke gradi se fekalana kanalizacija dužine 136 metara.

ZIDA SE NOVI VRTIĆ U NOVOGRADSKOJ

U NOVOGRADSKOJ je, pre dve godine, prvo počeo da tone vrtić "Pčelica Maja". Deca su odmah premeštena u obližnja obdaništa, a zgrada je srušena tokom prošle godine. Na mestu starog, uklonjenog objekta, sada se zida nova predškolska ustanova.

Pogledajte više