OKOLINA "LOLE" POD KONAC: Do 28. decenbra moguć rani uvid u plan detaljne regulacije za deo Železnika

G. N.

21. 12. 2020. u 07:03

SEKRETARIJAT za urbanizam i građevinske poslove organizovao je rani javni uvid povodom izrade Plana detaljne regulacije privredne zone "Ivo Lola Ribar" u Železniku na Čukarici.

Foto V. Danilov

Zainteresovani će moći informacije da dobiju do 28. decembra, u zgradi Gradske uprave u Ulici 27. marta.

Granicom Plana detaljne regulacije obuhvaćen je deo teritorije naselja Železnik, površine oko 53 hektara. Okvirna granica plana obuhvata privrednu zonu bivše fabrike "Ivo Lola Ribar", sa kontaktnim područjem između obilaznice, pruge, planirane saobraćajnice 1-1 i Železničke reke, sa vezama sa postojećom i planiranom infrastrukturom.

- U neposrednoj blizini su železnica i najznačajniji saobraćajni pravci, kao što je obilazni auto-put na delu od Ibarske magistrale do Savske magistrale, i saobraćajnica koja sa severa ulazi u Železnik i ide na jug prema naselju Sremčica.

Na mestu nekadašnjeg kompleksa fabrike "Ivo Lola Ribar", danas funkcioniše veći broj privrednih društava. Nakon privatizacije nije u potpunosti završeno odvajanje pojedinačnih društava, da bi mogla da samostalno funkcionišu. Kako piše u Elaboratu za rani javni uvid, u bivšem kompleksu fabrike postojala je i srednja stručna škola, koja je i danas tu, ali joj se pristupa kroz privrednu zonu i pešačkom stazom u Železničku reku. Na zapadnom delu lokacije postoji i neformalna deponija.

Pogledajte više