UVAŽENO MIŠLJENJE ŠKOLSKOG ODBORA: Profesorka Dragana Dejanović Kovačević dobila podršku da bude na čelu OŠ "Ivo Andrić"

B. B.

15. 12. 2020. u 10:16

NEZADOVOLjSTVO zaposlenih, roditelja i učenika OŠ "Ivo Andrić" je okončano. Na čelo škole je, rešenjem ministra prosvete, imenovana Dragana Dejanović Kovačević, profesor srpskog jezika i književnosti, koja je imala podršku kolektiva, ali i roditelja i đaka.

Osmoletka na Kanarevom brdu

Izborom novog direktora stavljena je tačka na proteste i šetnje, koji su se održavali svakog petka do prelaska na onlajn nastavu.

Kako su "Novosti" pisale, nezadovoljstvo je kulminiralo tri dana pred početak školske godine kada je Ministarstvo prosvete umesto Dragane Dejanović Kovačević, koja je dobila većinu glasova na Nastavničkom veću i Školskom odboru, za v. d. direktora imenovalo osobu koja nije zaposlena u školi. Ovaj potez prosvetnih vlasti izazvao je nezadovoljstvo zaposlenih, koji su organizovali proteste i šetnje do Opštine Rakovica, zajedno sa roditeljima, čiju su podršku imali.

Odlaskom prethodnog direktora Milana Pašića na mesto pomoćnika ministra prosvete, za rukovodioca škole je 16. oktobra prošle godine imenovan vršilac dužnosti. U međuvremenu su raspisana dva konkursa za izbor direktora, ali i pored toga nije izabran kandidat koji je imao većinu, Dragana Dejanović Kovačević.

OŠ "Ivo Andrić" je jedna od najcenjenijih osmoletki u Srbiji. Profesorka Dragana Dejanović Kovačević bila je među nastavnicima koji su učestvovali u snimanju TV nastave, a časovi srpskog jezika i književnosti za osnovce, koje je držala sa koleginicom Jelenom Đorđević, u javnosti su ocenjeni kao izvanredni.

Pogledajte više