STO GODINA ŠUMARSKOG: Beogradski fakultet obeležio jubilej skromnom proslavom uz malo zvanica

A. V. V.

05. 12. 2020. u 22:46

ŠUMARSKI fakultet u Beogradu u subotu je obeležio vek postojanja. Ovim povodom upriličena je skromna proslava sa malim brojem zvanica u amfiteatru fakulteta, zbog epidemije virusa korona i mera koje su na snazi.

Šumarski fakultet

U okviru slavlja dodeljene su i nagrade za životno delo najboljima koji su ovaj fakultet "stvarali" u prvih 100 godina, a putem video-bima prisutnima su se obratili studenti ovog univerziteta.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić rekao je će ova ustanova i u budućnosti biti od izuzetnog značaja za razvoj našeg društva i ekonomije, jer je, kao deo obrazovnog sistema, usmeren ka industrijskim aktivnostima, proizvodnji nameštaja i preradi drveta.

- Velika je stvar slaviti ustanove i ljude koje su iznedrili 10.000 inženjera, stručnjaka, naučnika, koji su razvijali Srbiju - naveo je Ružić.

Dekan Šumarskog fakulteta Ratko Ristić je posebno istakao angažovanost studenata u studentskim organizacijama fakulteta koji su organizovali mnogobrojne akcije pošumljavanja, čišćenja priobalja, davanja krvi.

Pogledajte više