DOM ZDRAVLJA DO NOVE GODINE: Pandemija odložila završetak ambulante u Ugrinovcima

S. V.

21. 11. 2020. u 09:45

IZGRADNjA novog doma zdravlja u Ugrinovcima trebalo bi da bude završena do kraja godine, jer je planiranu dinamiku radova usporila pandemija virusa korona.

Foto V. N.

Potvrdio je ovo, za naš list, predsednik GO Zemun Gavrilo Kovačević i rekao da će samo opremanje i puštanje u rad ove ambulante diktirati aktuelna epidemiološka situacija.Majstori u ovom zemunskom naselju počeli su da rade u januaru. Tada je bilo predviđeno da izgradnja bude gotova u avgustu, ali je korona pomerila rok - prvo do početka decembra, a onda do kraja tekuće godine. Gradilište se nalazi u samom centru Ugrinovaca, iza pravoslavne crkve.

- Ovaj projekat je od velikog značaja za građane Ugrinovaca i okolnih naselja - objašnjava Kovačević. - Zdravstvena stanica imaće skoro 1.600 kvadrata, sa službama za zdravstvenu zaštitu odraslih i dece, patronažnom službom, ginekologijom i laboratrijskom dijagnostikom.

OBDANIŠTE

OSIM najavljenih projekata koji se tiču zdravstvene zaštite i izgradnje komunalne infrastrukture, sledeći zadatak GO Zemun biće izgradnja predškolske ustanove u Ugrinovcima. Kako nam je rekao predsednik Kovačević, agendom je predviđeno i rešavanje pitanja vrtića u ovom naselju, s obzirom na to da su kapaciteti postojeće predškolske ustanove premali u odnosu na broj stanovnika u Ugrinovcima.

Prema njegovim rečima, nova ambulanta u ovom delu Zemuna bila je neophodna, jer je nekadašnji objekat, star četiri decenije, bio neuslovan.

Pored ulaza za odrasle pacijente biće otvorena i apoteka "Beograd". Grad je za ovu investiciju izdvojio 200 miliona dinara.

Kada budu gotovi radovi na izgranji doma zdravlja, čelnici Zemuna počeće sa uređenjem parkovskih površina u Ugrinovcima, posle čega sledi postavljanje novih cevi na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži.

Pogledajte više