POHVALILI IH REVIZORI: Ovo je jedina beogradska opština čija je vlast predala pozitivno cenjen finansijski izveštaj

E. B. R.

19. 11. 2020. u 09:25

U SVEČANOJ sali GO Vračar održana je juče sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava Narodne skupštine Republike Srbije.

Foto: "Novosti"

Sednica Odbora održana je u Opštini Vračar s obzirom na to da je od svih institucija kod kojih je Državna revizorska intitucija (DRI) u 2020. godini vršila reviziju konsolidovanih finansijskih izveštaja za prethodnu godinu, DRI utvrdila da je finansijski izveštaj GO Vračar urađen u skladu sa Zakonom o budžetskom sistemu i drugim propisima.

GO Vračar je, pored izveštaja Autonomne pokrajine Vojvodina, jedina lokalna vlast koja je dobila pozitivnu ocenu na svoje finansijsko izveštavanje - rekao je dr Duško Pejović, direktor DRI.

- Mi smo ovde, jer je jedan od najboljih izveštaja jeste upravo izveštaj Opštine Vračar. S obzirom da smo u obavezi da, prema Akcionom planu programa upravljanja javnim finansijama, koji Vlada Republike Srbije šalje Evropskoj komisiji, kao Odbor obavezni da održimo četiri sednice van sedišta, mi smo izabrali da odlazimo u lokalne samouprave svake godine, i veliko nam je zadovoljstvo što se danas nalazimo ovde - izjavila je predsednik Odbora dr Aleksandra Tomić.

ISTINITI I OBJEKTIVNI

POZITIVNA ocena dobijena je jer su iskazi dati u finansijskim izveštajima, u bilansima istiniti i objektivni, i na realan i istinit način odražavaju stanje, poslovni rezultat, poslovne promene, i oni su iskazani u skladu sa standardima i važećim propisima - objasnio je Pejović.

Pogledajte više