ZAPALILA SE MAŠINA ZA VEŠ: Komšije otkrile kako je izbio haos na Novom Beogradu - samo je počela da se dimi

G. N.

24. 10. 2020. u 08:37

U POŽARU koji je izbio sinoć oko 21 sat u Ulici Palmira Toljatija 12, izgoreo je deo stana na četvrtom spratu.

Foto: Š.Marković

Teško ozleđenih, zbog brze reakcije komšija, nije bilo, a starijoj ženi, kao i susedu koji je pomogao u gašenju vatre, ukazana je lekarska pomoć na mestu nesreće.

Kako su reporteri "Novosti" saznali od komšija, vatru je izazvala mašina za veš. Baka Zorka je sišla kod komšije ispod, Zorana Đušića (50), da mu saopšti kako se električni uređaj njenom stanu dimi.

- Poslao sam suprugu da proveri o čemu je reč i dok se ona popela, vatra je već počela da bukti - priča nam Đušić.

- Odmah sam slomio staklo protivpožarnog aparata, uzeo ga i krenuo prema stanu u plamenu. Komšija Bojan Gavrilović pomogao mi je sa drugim aparatom u gašenju.

Prema rečima heroja sinoćnjeg požara, odmah je povikao ostalim susedima da izađu iz stanova i odu ispred zgrade, za slučaj da se vatra proširi. Komšije su pozvale vatrogasnu ekipu.

- Mašina za veš zapalila je još jednu mašinu koja je bila pored nje. Dnevna soba u stanu potpuno je ruinirana. Srećom, vrata spavaće sobe bila su zatvorena, te je ova prostorija netaknuta - rekao nam je Đušić.

Foto: Z. Jovanović

Vidno uznemirena, baka Zorka je u policijskom automobilu sačekala lekare Hitne pomoći. Sa njom su bili ćerka i zet. Zoran Đušić prošao je sa dubokim ranama od stakla.

- Uspeo sam iz četvrtog puta da polomim staklo iza kog je bio PP aparat. Malo sam se nagutao i dima, ali osećam se dobro - rekao nam je Đušić.

Požar je lokalizovan, a policija je obavila uviđaj.

Pogledajte više