VELIKO HVALA I "NOVOSTIMA": Svečana sednica beogradskog SUBNORA povodom 76. godišnjice oslobođenja prestonice

J. G.

20. 10. 2020. u 12:38

GRADSKI odbor Saveza udruženja boraca narodnooslobodilačkih ratova Beograda dodelio je, povodom 76. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu Kompaniji "Novosti" specijalnu zahvalnicu "Veliko hvala".

Bora Ercegovac i novinar "Novosti" Rade Dragović / Foto M. Anđela

Naš list nagrađen je ovim priznanjem za doprinos u radu SUBNOR Beograda i izveštavanje o aktivnostima ove organizacije.

Svečanost u zgradi na Savskom trgu otvorena je himnom Republike Srbije "Bože pravde", a potom se prisutnima obratio predsednik SUBNOR pukovnik Bora Ercegovac, među kojima su bila i dva borca, Prve proleterske brigade Zdenko Duplančić i Treće krajiške brigade Ljubiša Antonijević.

- Kada govorimo o radu našeg udruženja tokom vanrednog stanja, jedini od sredstava javnog informisanja koji su nas se setili i to u dva navrata, bile su upravo "Večernje novosti", to je razlog zašto smo se opredelili da njima uručimo zahvalnicu - rekao je pukovnik Ercegovac, uručujući priznanje novinaru našeg lista Radetu Dragoviću.

Ercegovac je podsetio na značaj oktobra 1944. u istoriji Beograda, ali i ukazao na aktivnosti organizacije na čijem je čelu.

- I u najtežim uslovima nismo zaboravili naše članove, kojima smo pomagali tokom vanrednog stanja. Donirali smo i vizire za bolnicu u Mladenovcu, a nismo zaboravili ni naše redovne zadatke - brigu o negovanju tradicije NOR i omasovljavanje članstva - referisao je Ercegovac.

URUČENE ZAHVALNICE

NA svečanoj sednici povodom 20. oktobra zahvalnice su uručene bivšoj predsednici opštine Grocka Živadinki Avramović, dramskom umetniku Nebojši Kundačini, bivšem gradonačelniku i članu SUBNOR Zoranu Alimpiću. Ovo priznanje pripalo je i Radisavu Ješiću, jednom od najstarijih aktivista SUBNOR, kao i drugim prijateljima i saradnicima ove organizacije.

Pogledajte više