KROV VIŠE NEĆE PROKIŠNJAVATI: Bolji uslovi za učenike OŠ "Ilija Garašanin" u gročanskom naselju Brestovik

J. D.

19. 10. 2020. u 12:14

KROV u Osnovnoj školi "Ilija Garašanin", u gročanskom naselju Brestovik, koji godinama prokišnjava biće saniran u narednih deset dana.

Brestovička obrazovna ustanova / Foto Vikipedija

Iako je prvobitno bilo najavljeno da će mališani koji pohađaju ovu osmoletku zbog nebezbednih uslova preći na onlajn nastavu, od toga se odustalo. Roditelji nisu pristali na tu opciju, pa su u razgovoru sa predsednikom opštine Draganom Pantelićem, našli kompromisno rešenje.

- Školske prostorije nisu bile bezbedne zbog lošeg stanja krova koji je počeo da prokišnjava i kvasi plafon ali i električne instalacije - objašnjava za "Novosti" Dragan Pantelić, predsednik opštine. - Iz opštinskog budžeta odmah smo izdvojili novac za sanaciju i u narednih deset dana ovaj problem biće rešen.

Prema rečima roditelja, nisu želeli da pristanu na opciju onlajn nastave, zbog čega su najavili protest ispred škole, jer problemi sa prokišnjavanjem krova traju godinama unazad. Kako ističu, opština je i ranijih godina pokušavala da uradi sanaciju, ali to nije bilo moguće zbog nerešenih imovinskih odnosa.

O sporu koji se vodi već tri godine obavešteni su i Ministarstvo prosvete, kao i celokupna školska uprava. Opštinsko rukovodstvo je, nakon obilaska školskih prostorija, odlučilo da nađe privremeno rešenje i sanira krov dok se ne stvore uslovi za potpunu rekonstrukciju.

Mališani iz Brestovika u naredne dve nedelje nastavu će slušati u prostorijama Osnovne škole "Ilija Garašanin" koja se nalazi u centru Gročanske čaršije.

Pogledajte više