SNIMAK SA NOVOG BEOGRADA KOJI ĆE VAS RAZBESNETI: Hitna pokušava da se probije kroz krkljanac, pogledajte reakciju vozača ispred (VIDEO)

Novosti online

14. 10. 2020. u 17:41

SNIMAK koji je nastao danas na Novom Beogradu na najbolji način prikazuje sa čime se sve suočavaju naši zdravstveni radnici svakodnevno dok žure da nekome spasu život.

Foto: Novosti

Poslednjih dana su izuzetne gužve na određenim prestoničkim ulicama, a kako izgleda borba našim medicinara i sa saobraćajem i sa vremenom možete pogledati na snimku.

Kao što vidimo, iako su saobraćajna pravila jasna i sirene se jasno čuju, čini se da mnogi vozači koje vidimo na snimku nisu baš najbolje upoznati sa pravilima, i bezbrižno nastavljaju da voze svojom trakom.

"Kada vozilo sa prvenstvom prolaza pored zvučnog daje istovremeno i svetlosni znak upozorenja (naizmenično paljenje i gašenje dugog svetla) vozač vozila koje se kreće neposredno ispred vozila koje daje te znake, mora odmah bezbedno da zaustavi svoje vozilo uz desnu ivicu kolovoza, a po mogućnosti van kolovoza", piše u zakonu.

Zakon je sasvim jasan, samo moramo da ga poštujemo svi. Pogotovo u situacijama kada to nekome može spasiti život.

Pogledajte više