RUŠENJE IZAZVALO KOLAPS: Za saobraćaj je zatvorena Ulica Jelene Ćetković, stručni timovi počeli uklanjanje nelegalno izgrađenog zida

M. STANOJKOVIĆ

07. 10. 2020. u 10:04

RUŠENjE nelegalno izvedenih radova na nekadašnjoj zgradi grafičke industrije u Ulici Jelene Ćetković 3 na Starom gradu, napravilo je kolaps u ovom delu grada.

Foto Z. Jovanović

Zbog radova na demontaži nelegalnih delova, ulica je zatvorena za saobraćaj, ali problem nastaje zato što znak zabranjenog skretanja nije postavljen na pravom mestu, već vozači tek po uključenom migavcu, na samom skretanju, shvate da ne mogu dalje.

Dugačke kolone stvarale su se juče tokom čitavog dana, jer građani koji nisu na vreme obavešteni da je ulica neprohodna uporno su iz pravca Hilandarske ulice pokušavali da skrenu u Jelene Ćetković.

- Već godinu dana nam je zatvorena Palmotićeva ulica zbog radova i mi koji tu stanujemo nalazili smo načine da skretanjem kroz Jelene Ćetković dođemo do svojih domova. Sada je to nemoguće, jer je čitav potez blokiran. Dodatni problem je i taj što znak nisu postavili pre nego tek na ulazu u ulicu. Pošto je ulica jednosmerna, svi moraju da se vraćaju u rikverc i onda nastaje čep.

Foto Z. Jovanović

Zbog loše signalizacije, problem su imali i roditelji koji su dovozili decu u vrtić "Mrvica".

NEBEZBEDNO ZA POSETIOCE MUZEJA

ZBOG radova na komšijskom objektu, ni Muzej Jovana Cvijića nije bio otvoren za posetioce. Kako nam je ranije rečeno u upravi Muzeja grada, ugrožena je bezbednost posetilaca, a gradnja je naružila i ambijentalnu celinu Kopitareva gradina.

Kako su se uverili reporteri "Novosti", u toku jučerašnjeg dana samo su se obavljali pripremni radovi, odnosno ekipe EPS bile su na terenu kako bi se gradilište obezbedilo pre rušenja.

U julu prošle godine, Opština Stari grad izdala je dozvolu da se sanira objekat na pomenutoj adresi, ali uz poštovanje postojećih gabarita. Izvođač radova se oglušio o dozvolu, pa je srušio zid koji se graniči sa dvorištem i pomoćnim objektom Muzeja Jovana Cvijića.

Po prijavi, inspekcija je izašla na teren i utvrdila da se zida mimo dozvole, pa su obustavili radove. Pripremni radovi i zvaničan postupak rušenja otpočeo je 23. septembra, a ulica je od juče zatvorena za saobraćaj, jer je tesna a građevinske mašine zauzele su veći deo ulice. S druge strane, pošto nelegalni deo građevine izlazi na ulicu, nije bezbedno da se obavljaju radovu i uporedo odvija saobraćaj.
 

Pogledajte više