BAŠTA STIGLA SVE DO PARKINGA: Restoran u ulici Strahinjića bana nema potrebno odobrenje za postavljanje stolova i stolica

J. G.

24. 09. 2020. u 19:00

BAŠTA restorana na uglu ulica Strahinjića bana i Kapetan Mišine, osim što je "okupirala" trotoar, zauzela je i parking mesta.

Foto A. Stevanović

Stolovi su postavljeni levo i desno baš od saobraćajnog znaka koji obaveštava vozače da je tu žuta parking zona, odnosno da mogu ostaviti svoje vozilo na najviše dva sata.

Odluka o postavljanju bašte ugostiteljskog objekta propisuje da odobrenje izdaje gradska opština u kojoj se nalazi, na osnovu zahteva podnosioca i pribavljenih saglasnosti.

SREMSKA ULICA

SLIČNA situacija dogodila se i u Sremskoj ulici kada je vlasnik ugostiteljskog objekta "okupirao" deo kolovoza. On je imao dozvolu za baštu na trotoaru, ali ne i za postavljanje ograde i žardinjera.

Dozvola je validna za traženi period, a najduže do kraja tekuće godine. Nakon toga, zahtev se može podneti i za narednu godinu, ukoliko su ispunjeni uslovi.
Ipak, vlasnik restorana u samom srcu prestonice oglušio se o propise.

- Inspektor Odeljenja za komunalne poslove i inspekciju Uprave GO Stari grad konstatovao je u zapisniku da ovaj ugostiteljski objekat nema odobrenje, nakon čega je doneo rešenje o uklanjanju - rekli su za "Novosti" u GO Stari grad.

Foto A. Stevanović

Komunalna inspekcija gradske opštine kontroliše sprovođenje Odluke, dok rad lokala kontroliše komunalna milicija.

- Kazne za privredno društvo koje postavi baštu bez odobrenja nadležnog organa iznosi 100.000 dinara, a uz to vlasnik će biti kažnjen sa 10.000 - kažu u GO Stari grad.

Pogledajte više