DECA UŽIVALA U IGRI: Sajam za najmlađe još danas se održava u Savskom parku

S. B. M.

13. 09. 2020. u 07:50

JUBILARNI 25. dečji sajam juče i danas održava se u Savskom parku kod Beograda na vodi. Tradicionalna manifestacija se u skladu sa poštovanjem epidemioloških mera po prvi put ove godine održava na otvorenom.

Novosti

Sajam je juče otvorio zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekavši da je to prilika da pokažemo kao društvo da su nam deca važna, posebno njihovo obrazovanje, uz zabavu.

- Organizovanje ovakvih manifestacija u doba korone je od posebnog značaja jer pokušavamo da povratimo normalan život u smislu da se dešavaju događaji. Prostor Savskog parka prepoznat je kao idealan za održavanje letnjeg Dečjeg sajma, što je dokaz promena koje se dešavaju u Beogradu i da su pre samo nekoliko godina tu bile šine, zapušteni vagoni, šut i otpad, a sada je to jedno od najlepših beogradskih mesta - kazao je Vesić.

Letnji Dečji sajam traje i danas, od 11 do 19 časova. Na bini, zabava za najmlađe neprekidno će trajatu. Osim nastupa plesnih grupa, pozorišnih predstava, u kojima su najmlađi i juče uživali, biće tu i animatori. Klince će i danas zabavljati klovnovi, a mogu da se slikaju i sa junacima iz crtanih filmova.

RADIONICE

POSETIOCI su juče uživali i u edukativnim radionicama, ali i u predstavljanju sportskih klubova koji su isticali važnost bavljenja spotrom. Radionice i školica sporta očekuju i današnje posetioce. Ujedno, na štandovima su izloženi brojni proizvodi namenjeni najmlađima, od pribora za školu, odeće do sredstava za dezinfekciju.

Pogledajte više