NAJBOLJE IZ SRBIJE: Sajam tradicionalne hrane i vina otvoren na Sava promenadi

B. B.

06. 09. 2020. u 07:25

LjUBITELjI dobrog zalogaja i kapljice okupili su se juče na Sava promenadi, gde je otvoren Sajam tradicionalne hrane i vina.

Foto: Tanjug

Manifestaciju, na kojoj je svoje proizvode predstavilo više od sedamdeset izlagača iz Srbije i regiona, otvorio je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika.

- Ovo je prva organizovana manifestacija, a biće ih još tokom jeseni - rekao je Vesić. - Moramo da naučimo da živimo s virusom, bez obzira na epidemiološke mere, i da nastavimo da radimo i da se razvijamo. Ovakve manifestacije su prilika za naše proizvođače da pokažu šta imaju, da budu njihov izlog i da mogu da prodaju svoju robu. Nema veće simbolike nego kada se nešto što je tradicija održava u novom delu grada.

Foto: Tanjug

Kao i prošle godine, dodeljene su nagrade za najbrendove u šesnaest kategorija po mišljenju medijskog žirija. Zamenik gradonačelnika, u ime Grada primio je plaketu za doprinos razvoju festivalskog turizma.

Foto: Tanjug

PRISUTNI I GOSTI IZ REGIONA


Kratak program izveo je KUD "Abrašević", koje obeležava 115 godina postojanja. U ime organizatora, udruženja "Centar spektar", obratila se Nadežda Tonić, koja je precizirala da osim domaćih proizvođača, na sajmu učestvuju i gosti iz regiona.

Pogledajte više