HOĆE IZABRANU, A NE "NAMETNUTU" DIREKTORKU ŠKOLE: Protest roditelja i nastavnika ispred OŠ "Ivo Andrić"

J.G. 05. 09. 2020. u 07:15

RODITELjI učenika i deo nastavnika Osnovne škole "Ivo Andrić" u Rakovici, ali i grupa građana, okupili su se i sinoć od 18.00 časova ispred škole kao skup podrške kolektivu ove prestižne obrazovne ustanove, gde je na mesto v. d. direktora postavljena osoba koja nije dobila podršku zaposlenih.

Foto Privatna arhiva

Uz muziku, govore nekolicine učesnika skupa i raznih transparenata, proveli su nekoliko sati na ovom mestu.

Kao što su "Novosti" već pisale, problemi u jednoj od deset najboljih škola u Srbiji traju od oktobra prošle godine kada je, posle odlaska Milana Pašića, dugogodišnjeg direktora na mesto pomoćnika ministra prosvete, imenovan vršilac dužnosti. U međuvremenu su raspisana dva konkursa za izbor direktora, ali nije izabran kandidat, koji je dobio podršku.

Tokom prošle nedelje, na mesto direktora imenovana je osoba koja nije zaposlena u školi, umesto nastavnice srpskog jezika Dragane Dejanović Kovačević, koja je izglasana većinom glasova u Školskom odboru i Nastavničkom veću.

Roditelji su tada započeli potpisivanje peticije sa zahtevom da se ispoštuje zakon i na mesto direktora imenuje kandidat koji je dobio većinu glasova u Školskom odboru i Nastavničkom veću. Od Ministarstva prosvete očekuju odgovor u vidu poništenja odluke. Međutim, Ministarstvo se i dalje ne oglašava po ovom pitanju.

Pogledajte više