STIŽU MAJSTORI ZA PARK I KANALIZACIJU: Raspisan tender za izvođenje radova u zemunskom naselju Altina

S. VIDAČKOVIĆ

31. 08. 2020. u 11:09

ZEMUNSKO naselje Altina u narednom periodu postaće pravo gradilište. Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisala je javnu nabavku za izvođenje radova na uređenju parka u naselju Altina 2, te za izgradnju vodovodne mreže u ulicama Nova 33 i Justina Popovića.

Novosti

Zainteresovana preduzeća treba da dostave svoje ponude do 29. septembra. Takođe, Direkcija do 28. septembra traži i zainteresovane ponuđače za rešavanje višedecenijskog problema - izgradnju kanalizacije u četiri ulice na Altini.

Žitelji ovog dela Zemuna, u kom živi više od 25.000 ljudi, godinama su apelovali na nadležne da im je, osim nedostajuće komunalne infrastrukture, potreban veliki i moderan park. Procenjena vrednost za uređenje zelene oaze na 7.000 kvadrata u centralnom delu naselja Altina 2 je 47 miliona dinara.

Takođe, ulice Nova 33 i Justina Popovića kojima je oivičen budući parkovski kompleks, dobiće nove cevi vodovodne mreže u dužini od oko 280 metara.

Veliki problem za ovo zemunsko naselje, koje se najviše razvilo u proteklih dvadesetak godina, predstavlja nedostatak fekalne kanalizacije. Zbog toga će u narednom periodu biti raskopane četiri ulice u kojima će se postaviti kanalizacione cevi, čija je ukupna dužina oko 930 metara. Reč je o Servantesovoj, Radenka Miševića, Slobodana Glumca i o Vojnom putu Blok 1.

Pogledajte više