UGOVORENO DETALJNO ČIŠĆENJE PRESTONIČKIH ŠKOLA: Grad plaća dezinfekciju

B. B.

22. 08. 2020. u 09:38

SEKRETARIJAT za obrazovanje i dečju zaštitu je sa Zavodom za javno zdravlje unapred ugovorio dezinfekciju svih škola, u kojima se pojavi virus korona, a troškove će snositi Grad.

Foto: V. N.

Na sastanku Slavka Gaka, sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu sa predstavnicima beogradskog ogranka Društva direktora škola Srbije, rečeno je da će najviše pažnje u školama biti posvećeno higijeni i sprovođenju epidemioloških mera, kako bi i đaci i zaposleni bili bezbedni. On je, kao najvažnije naveo brzo reagovanje, odnosno da se odmah obavesti Zavod za javno zdravlje koji će školama naložiti dalje korake.

Dejan Nedić, direktor Druge ekonomske škole u Beogradu i predsednik Skupštine Društva direktora škola Srbije, rekao je da su škole u jeku priprema za 1. septembar, te da su u vezi sa tim u stalnom kontaktu sa nadležnim ministarstvom i Sekretarijatom za obrazovanje i dečju zaštitu.

- Važno nam je što nismo sami u ovome. Škole će organizaciono biti spremne za nastavu, čime se samostalno bavimo svako u svojoj školi, a ovakva podrška nam daje veliko olakšanje - zaključio je Nedić.

Pogledajte više