GUŽVA BLOKIRA RASKRSNICU: Najteži posao imaju vozači sa linije 95, jer voze velike zglobne autobuse

S. B. M.

08. 08. 2020. u 14:00

PROŠIRENjE ulica oko Bloka 42, odnosno prekoputa "buvljaka", pravi velike zastoje u ovom delu Novog Beograda.

Foto Z. Jovanović

Saobraćajnice se šire zbog gradnje nove Autobuske stanice, jer će, kada ona bude završena, tu prolaziti mnogo veći broj autobusa i automobila nego sada. Ipak, zbog loše odrađenog saobraćajnog rešenja, ali i zbog nemara vozača, raskrsnica ulica Jurija Gagarina i Antifašističke borbe je uglavnom blokirana, a vozila javnog prevoza otežano funkcionišu.
Radove na rekonstrukciji Jurija Gagarina, dela Ulice Marka Hristića i Antifašističke borbe, izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju, a sve bi trebalo da bude završeno do 31. avgusta.

PRISTUPNE SAOBRAĆAJNIcE

U BLOKU 42 gradi se zgrada nove Autobuske stanice, koju finansira BAS. Pristupne saobraćajnice i proširenja postojećih ulica gradi Grad, koji je i dao zemljište za izgradnju zgrade.

Zbog radova, izmenjen je saobraćaj i u Ulici Đorđa Stanojevića. Naime, zatvorena je cela desna traka Ulice antifašističke borbe od raskrsnice sa Ulicom Milutina Milankovića. Sa te raskrsnice omogućeno je samo levo i desno skretanje, a oni koji uprkos obaveštenju nastave pravo, mogu da stignu samo do ulaza u Železničku stanicu Novi Beograd, a onda se okreću i vraćaju nazad.
Ipak najveća gužva se pravi u Ulici Jurija Gagrina, gde je u potpunosti raskopana desna traka od Ulice antifašističke borbe do Ulice Marka Hristića. Predviđeno je da se svi koji dolaze iz Ulice Vladimira Popovića prestroje u dve trake, jednu za nastavak pravo, a u drugu ako skreću levo. Međutim, vozači to ne poštuju. Većinom svi idu pravo, pa onda blokiraju raskrsnicu jer se dve trake odatle slivaju u samo jednu traku za taj smer.
- Zbog gužve u raskrsnici, vozila koja skreću levo ne mogu lako da se probiju - jada se vozač GSP. - Najteže je nama sa linije 95, koji vozimo zglobne autobusa.

Pogledajte više