KUPUJU SEDAM SEOSKIH KUĆA: Vrednost pomoći po porodičnom domaćinstvu je 1,5 miliona dinara

S. V.

20. 07. 2020. u 06:33 >> 01:24

GRADSKI Sekretarijat za socijalnu zaštitu raspisao je dva javna poziva za stvaranje ili poboljšanje uslova stanovanja interno raseljenih ljudi koja imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji grada Beograd.

Foto: I. Marinković

U saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije, ovaj sekretarijat realizuje kupovinu sedam seoskih kuća sa okućnicom, dodatnu pomoć namenjenu za građevinski materijal za popravku ili adaptaciju predmetne nepokretnosti i dodelu deset paketa materijala za završetak ili adaptaciju stambenog objekta.

- Kada je reč o prvom konkursu, vrednost pomoći koja se dodeljuje po porodičnom domaćinstvu je 1,5 miliona dinara od čega je 1,3 miliona namenjeno za otkup seoske kuće sa okućnicom, a 200.000 dinara za dodatnu pomoć namenjenu za građevinski materijal za popravku ili adaptaciju te kuće - rekla je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Ona je dodala da se drugi poziv odnosi samo na građevinski materijal i da će biti dodeljeno 10 paketa tog materijala.

- Maksimalna vrednost jednog paketa iznosi 550.000 dinara, a minimalna 200.000 dinara po porodičnom domaćinstvu - precizirala je sekretarka.

Pomoć se odnosi na interno raseljene dok su u raseljeništvu, koja imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji grada Beograda najmanje godinu dana pre objave javnog poziva, i nemaju rešeno stambeno pitanje. Rok za prijavu na prvi poziv je 31. jul, dok prijave na drugi poziv traju do 21. jula, a sve informacije u vezi sa pozivima mogu se dobiti putem telefona 011/ 33-44-625 i 011/ 330-97-50.

Pogledajte više