Roditelji traže smenu direktorke: Protest ispred OŠ “Đuro Strugar”

J. D.

16. 06. 2020. u 06:22

DEO RODITELjA učenika Osnovne škole "Đuro Strugar" sa Novog Beograda okupilo se sinoć ispred obrazovne ustanove nezadovoljni radom direktorke Aleksandre Lončar.

Foto N. Skenderija

Naime, grupa roditelja pre svega želi da im se vrati novac koji su uplatili za đačke ekskurzije, a čija je destinacija u međuvremenu promenjena.

- Pojedinim roditeljima koji su uputili zahtev školi novac je odmah vraćen, kada smo čuli za to poslali smo istu molbu ali odgovor nismo dobili - priča Jelena Knežević, jedna od roditelja. - Tačan razlog zašto nama novac nije vraćen još uvek ne znamo. Kada je Ministarstvo propisalo da deca mogu da idu na ekskurzije stigao nam je dopis da je promenjena destinacija, bez korekcije cena. Tada smo rekli da nismo saglasni da deca idu na ekskurziju u Guču. Na novom memorandumu, koji smo dobili u međuvremenu, a na kojem nije bila potpisana direktorka Lončar već odeljenske starešine upućeni s mo da novac tražimo od turističke agencije.

Roditelji ističu i da su sve rate dosada uplatili na račun škole, kao i da sa agencijom nisu sarađivali. Iz agencije su dobili odgovor da je škola organizator putovanja, kao i da novac potražuju od škole. Iako su se obraćali i direktno direktorki na mejl, odgovor nisu dobili. Zato su odlučili da organizuju miran protest ispred škole. Ističu da neslaganje sa direktorkom traje duži period, kao i da je dosada upućeno oko 70 prijava na njen rad resornom ministarstvu.

Pogledajte više