PEŠAČKI PRELAZ SAMO JEDAN OD PROBLEMA STANARA U MIHAILA PUPINA 119: Krov procurio, fasada otpada

Š.Marović

25. 03. 2024. u 14:23

OPŠTINA Novi Beograd uputiće zahtev Sekretarijatu za saobraćaj da stanari Bloka 30, u Ulici Mihaila Pupina broj 119, dobiju pešački prelaz. Takođe, stanari će postaviti rampe na ulazima u podzemnu garažu koju nesavesni vozači koriste kao vezu sa regularnim saobraćajnicama, čime ugrožavaju statiku zgrade.

GO Novi Beograd

Ova višespratnica ima 11 ulaza, od kojih po dva čine jednu celinu, dok je ulaz 119 zaseban i okrenut ka istoku.

- Uočeno je nekoliko problema koji će se rešavati fazno, a najveći zahvat je sređivanje fasade i terasa koje mogu da ugroze bezbednost stanara - rekao je predsednik Opštine Bojan Bovan. - Za održavanje fasada i krovova kao najpovoljenije rešenje stanarima ostaje dogovor sa "Gradskim stambenim", koje omogućava da se nakon izrade građevinskog projekta radovi plate u ratama na pet godina.

GO Novi Beograd

Tekst potpisa

U ime komšija o problemima stanara govorila je Milka Marjanović.

- Stanari su pokrenuli postupak izrade građevinskog projekta posle kog će se tačno znati koji radovi su neophodni i koliko bi koštala sanacija - kaže ona. - Iznosi su veliki, što kod većine vlasnika izaziva otpor, ali je to jedini način da se problemi reše.

Kad je reč o garažama, stanari su se požalili da su ih neki vlasnici pretvorili u poslovni prostor, odnosno radionice, a neke su zazidane i pripojene stanovima.

Otplata na 60 rata

JP "Gradsko-stambeno" voljno je da pomogne, ali se ništa ne može rešiti ukoliko stanari odbiju ponudu.

- Otplata na 60 mesečnih rata je najpovoljniji način plaćanja u čitavom regionu - rekao je Igor Ćurčić iz ovog preduzeća. - Razumemo socijalni momenat, ali ukoliko stanari, kako upravnica kaže, sve odbijaju, inspekcija ima mogućnost da izda rešenje i nalog da se radovi moraju izvesti, a u krajnjem slučaju tu je i privremena mera suda.

Pogledajte više