ASFALTIRANA GLAVNA ULICA U ZEMUNU: Posle postavljanja signalizacije, biće prohodna za vozila

S.V. 26. 01. 2024. u 15:48

POSLE postavljanja ivičnjaka, granitnih ploča i trotoara u Glavnoj ulici u Zemunu, na red je došlo asfaltiranje.

GO ZEMUN

 Veliki broj radnika i mašina prethodnih dana postavljao je završni sloj asfalta, prvo na delu od Avijatičarskog trga do Karamatine, a posle i u suprotnom smeru, od Muhara pa sve do linije spajanja sa već postavljenom presvlakom. Čim bude postavljena vertikalna i horizontalna saobraćajna signalizacija, kroz Glavnu će početi da prolaze vozila.

Kako kažu iz Opštine Zemun, sve se uklopilo i sa poprečnim saobraćajnicama, a uređene su i planirane korekcije na pojedinim raskrsnicama što će, uz proširenje postojećih traka i trotoara obezbediti veću i funkcionalniju prohodnost vozila javnog prevoza.

GO ZEMUN

 

Radovi koji su počeli u Glavnoj ulici krajem aprila prošle godine podrazumevali su sveobuhvatnu rekonstrukciju, zamenu dotrajalih vodovodnih, kanalizacionih cevi, kao i elektroinstalacija na potezu od Avijatičarskog trga do Karamatine ulice, odnosno Trga Branka Radičevića.

Sređeni trotoari i stubići

OSIM finih radova na trotoarima koji se ulivaju i spuštaju na ulicu za pešake i korisnike pomagala, stilskih stubića, zamenjen je i drvored i uređena su autobuska stajališta, kao i pešački prelazi.

Pored rekonstrukcije saobraćajnice, kompletni radovi odnosili su se i na rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže, izmeštanje i zaštitu postojećih elektro-energetskih objekata, telekomunikacionih instalacija, toplovoda, gasovoda, kao i javne rasvete. Dužina celog poteza je 799,27 metara, a rekonstruisana je u punoj širini postojeće regulacije od 22 do 28 metara.

Ova saobraćajnica se nalazi u okviru prostorno kulturno-istorijske celine "Staro gradsko jezgro Zemuna" i oivičena je sa obe strane objektima koje čine stambene i komercijalne zgrade, kao i zgrade od velikog kulturnog i istorijskog značaja.

Pogledajte više