BATAJNICA DOBIJA AMBULANTU NA 4.000 KVADRATA: Uskoro stiže građevinska dozvola za objekat

S.V. 28. 12. 2023. u 21:22

MEŠTANI Batajnice dobiće novu ambulantu od 4.000 kvadrata, a Opština Zemun podnela je zahtev za izdavanje građevinske dozvole za ovaj zdravstveni objekat.

GO ZEMUN

Prema rečima predsednika Opštine Zemun Gavrila Kovačevića, ovaj projekat je neophodan žiteljima ovog naselja, te očekuje da će u toku naredne nedelje dobiti dozbolu.

- Ljudi koji žive u Batajnici do sad su zdravstvene preglede obavljali u 400 kvadrata, koji nisu bili uslovni - kaže Kovačević. - Uspeli smo da nabavimo ultrazvučni aparat u međuvremenu. S obzirom na to da smo aplicirali i kod Ministarstva za javna ulaganja, očekujemo izbor izvođača i da konačno krenu radovi.

On je dodao da je u poslednjih nekoliko godina, Opština usmerila mnogo investicija u Batajnici, gde je otvorena kovid bolnica, a posle otvorena i petlja koja je značajno rasteretila saobraćaj. Urađena je i obilaznica oko intermodalnog terminala, a sam intermodalni terminal sada dalje treba da se razvije.

- Oko izgradnje logističkog centra uradili smo nadvožnjak, u kojem smo imali dosta problema. Uspeli smo i nije kasnilo pokretanje brze pruge Beograd-Novi Sad zbog njega. S druge strane, urađen je deo brze pruge kroz Zemun, između ostalog i stanična zgrada u Batajnici, i kompletna rekonstrukcija osnovne škole Mitraljeta u Batajnici - naveo je Kovačević.

Dodaje da Batajnica, kao i ceo Zemun, ima nedostatak grobnih mesta.

-Privodimo kraju administrativni deo i ja očekujem da čemo već u februaru dobiti dozvolu za izgradnju novog groblja u Batajnici. A onda s druge strane započeli smo i proširenje groblja u Grmovcima, tako da te tekuće komunalne stvari rešavamo - rekao je prvi čovek Zemuna.

Pogledajte više