BESPLATNI ULTRAZVUK I PREGLED OČNOG DNA: Zakazivanje danas i sutra telefonom

B.B.

23. 11. 2023. u 13:42

U ZAVODU za zdravstvenu zaštitu radnika "Železnice Srbije" u Savskoj ulici 23, a u saradnji sa opštinom Savski venac, biće organizovani besplatni pregledi za građane ove opštine.

freepik.com

Prema rečima prim. dr Vlada Batnožića, direktora Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika "Železnice Srbije", svi zainteresovani mogu da obave preglede eho male karlice i PSA po indikaciji, kao i očnog dna sa OCT pregledom po indikaciji.On je dodao da sve što je potrebno je da se pregled zakaže na telefone 3611-581 ili 696-5483 danas i sutra, u periodu do 7 do 14 časova.

- Ultrazvuk male karlice je precizna savremena metoda kojom se dijagnostikuje veliki broj bolesti - rekao je dr Batnožić. - Pregled traje petnaestak minuta. Dan pre pregleda ne treba jesti težu hranu kao što su grašak, boranija, kupus, pasulj i hranu bogatu biljnim vlaknima. Ne treba piti kafu i jesti, tako da je najbolje da se pregled obavi ujutru pre doručka sa punom bešikom.

On je ukazao da je pregled očnog dna bitan za utvrđivanje njegovog stanja, kao i stanje krvnih sudova, žute mrlje i periferije mrežnjače.

- Pomaže pri otkrivanju, ali i prevenciji mnogih očnih bolesti i izuzetno je važno da se obavlja s vremena na vreme. Namenjen je pacijentima sa dijabetesom i bolestima žute mrlje - naveo je dr Batnožić.



 

Pogledajte više